latinica  ћирилица
10/08/2024 |  16:38 ⇒ 19:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Ер Србија о квару на аеродрому у Београду: Велика кашњења, апел путницима да дођу раније

Компанија Ер Србије саопштила је данас да је усљед новог квара ИТ система који користи београдски аеродром у поподневним часовима дошло до стварања већих гужви на шалтерима за пријаву на летове, а као посљедица забиљежена су значајнија кашњења већине летова авио-компанија које полећу са београдског аеродрома, укључујући и Ер Србију.
Аеродром Никола Тесла - Фото: РТРС
Аеродром Никола ТеслаФото: РТРС

- Одступања од планираног реда летења у условима високе сезоне даље могу довести до потенцијалних помјерања аеродромских слотова од стране европске контроле летења и даљих посљедичних кашњења, истицања радног времена посаде, као и истицања радног времена појединих аеродрома. Због веома успореног процеса пријаве на лет, српска национална авио-компанија моли путнике да на аеродром дођу најкасније три сата прије планираног времена полетања - наводи Ер Србија у саопштењу, поводом квара ИТ система, о којем је јутрос јавност обавијестила и компанија Белгрејд ерпорт.

Ер Србија је путницима упутила извињење због најављених одступања, до којих долази због околности које су ван контроле српске националне авио-компаније.

Како наводе, надлежне службе Ер Србије предузимају све што је у њиховој моћи да се смање посљедице квара ИТ система београдског аеродрома по путнике.

- Сви путници који евентуално буду изгубили своје конекције, биће преусмјерени на алтернативне летове - истичу из Ер Србије и подсјећају да се путници за све информације могу обратити контакт центру те компаније или посјетити сајт.