latinica  ћирилица
10/08/2024 |  13:08 ⇒ 16:41 | Аутор: РТРС

Глигорић позвао надлежне да истраже ситуацију у "Водоводу": Зашто грађани Бањалуке немају воду?

Како смо од "проблема редукција воде због превелике потрошње", дошли до огромног проблема који се мозе ријешити "само" кредитом од 10 милиона КМ, упитао је предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Српске Бањалука, Саша Глигорић.
Саша Глигорић - Фото: РТРС
Саша ГлигорићФото: РТРС

- Ко је утврдио да је проблем у цјевоводу, гдје је тај извјештај? Ко је процијенио да треба 10 милиона, гдје је пројекат, гдје је финансијска конструкција, зашто се крије од јавности. Треба ли да вјерујемо на ријеч? - упитао је Глигорић.

Он је изразио дубоку забринутост због тренутне ситуације у вези са водоснабдијевањем у граду.

- Проблем са несташицом воде траје од 19. јуна, нико тада и у данима послије није говорио о било каквим техничким проблемима - истиче Глигорић.

Затражио је да контролни органи уђу у "Водовод".

- Поново се актуелизује питање кредита од 10 милиона, а 21. јула јула градски менаџер је рекао да није потребан кредит за воду, већ за старе кредите. Шта је истина? - пита Глигорић.

Он истиче да се не зна стврани разлог несташица воде.

- Тражим да надлежни контролни органи уђу у "Водовод" и утврде шта је стварни разлог због којег наши грађани немају воде - поручио је Глигорић, позивајући на хитну акцију како би се проблем ријешио у најкраћем могућем року.