latinica  ћирилица
10/08/2024 |  09:05 ⇒ 09:13 | Аутор: СРНА

Планирати дужу вожњу ујутру или предвече

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, а због високе температуре ваздуха из Ауто-мото савеза савјетују да се дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Измијењен је режим саобраћаја на путевима Бродар-Вишеград у тунелима "Цера три" и "Строгоник", Међеђа-Бродар у тунелу "Котва два", Добро Поље - Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене", у тунелу Трговишта на дионици Бродар - граница Републике Српске и Србије, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

Режим саобраћаја измијењен је и на путевима Јоховац-Руданка, Разбој-Руданка, Руданка-Добој, Хан Пијесак два - Соколац, Брод на Дрини - Шћепан Поље, Градишка - Нова Топола - Клашнице, Клашнице један - Нова Топола, Градишка - Нова Топола, Чатрња-Градишка, Стари Угљевик - Главичице, Теслић три - Подјезера.

Ради укључивања и искључивања са терена механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Руданка-Добој.

Због минирања терена, до 8. октобра биће повремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој, а саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, и то у периоду од 7.00 до 17.00 часова, уз могуће краткотрајне застоје, те на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном траком, уз привремену сигнализацију, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, саобраћај се због радова одвија успорено за аутомобиле, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-Шибошница, дионица Мачковац-Пипери, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ санациони радови актуелни су на магистралним путевима: Витез-Травник, Кладањ-Власеница, Прозор - Горњи Вакуф/Ускопље и Фоча-Устиколина, као и на улазу у Жепче.

На граничном прелазу Градишка појачана је фреквенција возила у оба смјера, на прелазима Доња Градина, Хум, Делеуша, Изачић и Велика Кладуша на изласку из БиХ, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.