latinica  ћирилица
09/08/2024 |  16:14 ⇒ 16:49 | Аутор: СРНА

Вулин: Шемсудину је за хапшење довољно само што је неко Србин

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је да посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и предсједник странке "Напријед" Шемсудин Мехмедовић жели да га хапси само зато што је Србин.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

- Шемсудин Мехмедовић тражи да ме ухапсе када дођем у БиХ. За то му не треба ни оптужница, ни пресуда, довољан је злочин што сам Србин - истакао је Вулин у писаној изјави.

Он је подсјетио да је Мехмедовић зато и хапшен 2013. године, јер док је командовао полицијом за вријеме рата, затварао је и мучио Србе зато што су Срби.

Али, додао је Вулин, "Шемсудин није осуђен не зато што није затварао и мучио Србе, већ зато што је застрашивао и нападао свједоке мучења, а за шта га је Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ предала надлежном тужилаштву у БиХ".

Вулин је истакао да није проблем што би га Шемсудин хапсио, већ што особа хапшена због затварања и мучења Срба нема ни најмањи проблем да прича о хапшењу Срба и нико му у цијелој БиХ то право и не спори.

- Да ли би чувар Аушвица могао у било којој земљи да предлаже хапшење Јевреја, а да послије тога не оде у затвор или психијатрију? Не треба БиХ да се плаши мог доласка у Пребиловце, већ треба да се плаши што у Пребиловце не долази нико из Федерације БиХ - указао је Вулин.

Он је поручио, како је рекао, свом "омиљеном српско говорном порталу "Слободној Босни" да је Вељко Мандрапа, чију је "забринутост" због Вулиновог доласка 5. августа пренио овај сарајевски медиј, преминуо 2021. године.

- Надам се да су вас само преварили и да ово нисте сами смислили. Сљедећи пут нађите неког живог, ово је баш ружно - поручио је Вулин, поводом Мехмадовићеве изјаве за "Слободну Босну" да је Александра Вулина требало ухапсити у БиХ, када је долазио у Пребиловце.

Вулина је требало ухапсити чим је прешао границу због отвореног кршења закона БиХ о забрани негирања геноцида - рекао је Мехмедовић за овај сарајевски медиј.