latinica  ћирилица
09/08/2024 |  15:55 ⇒ 15:56 | Аутор: РТРС

Испитани осумњичени за напад на Новитовића, браниће се са слободе

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука испитао је три лица осумњичена за напад на вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Дрина" из Сребренице Милана Новитовића након чега су пуштена и браниће се са слободе.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

- С обзиром на то да нису испуњени законски разлози за одређивање мјере притвора, осумњичена лица су након испитивања пуштена и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе - саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Тужилац је испитао осумњичене због почињеног кривичног дјела насилничко понашање.

У саопштењу се наводи да је Окружном јавном тужилаштву Бањалука јуче Полицијска управа Градишка доставила извјештај против К.С. /46/ из Бијељине, К.П. /56/ из Градишке и К.М. /53/ из Градишке.

К.С. је осумњичен за кривично дјело насилничко понашање, К.П. за насилничко понашање у стицају са кривичним дјелом угрожавање сигурности, а К.М. за насилничко понашање у стицају са кривичним дјелом оштећење и одузимање туђе ствари.

Ова три лица су осумњичена да су у сриједу, 7. августа, око 14.15 часова, на ауто-путу Бањалука-Градишка починила кривична дјела на штету Н.М.

Два лица из Градишке и лице из Бијељине ухапшена су јуче у Градишци јер се доводе у везу са нападом на Новитовића.