latinica  ћирилица
09/08/2024 |  10:34 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Кошарац: БиХ је нефункционална због малигног утицаја америчког амбасадора

Захтјев министра иностраних послова у Савјету министара Елемдина Конаковића за останак ОХР-а у БиХ може се тумачити као једна врста Стокхолмског синдрома, јер БиХ не жели ослободити тамничара и колонијалног управника, који отима суверенитет ове земље, рекао је замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Невјероватна је и крајње парадоксална његова тврдња да ће БиХ без ОХР-а постати нефункционална земља изложена наводном малигном руском утицају - истакао је Кошарац.

Истакао је да је БиХ нефункционална земља због малигног утицаја америчког амбасадора Мајкла Марфија.

- И фантома из ОХР-а Кристијана Шмита, као и слуганства и понизносити бошњачког политичког фактора. Конаковић и ини "конаковићи" заговарају останак окупаторског ОХР-а не због европске будућности БиХ, како то лицемјерно и лажно тврде - навео је Кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

Подсјетио је да је Европска комисија потврдила да БиХ са ОХР-ом не може постати чланица ЕУ.

- ОХР и ноторни Шмит су потребни бошњачким политичарима због њихових амбиција и жеља за централизацијом БиХ, због негирања Дејтона и дерогирања уставних надлежности. ОХР им је кључни савезник у борби против Српске и дејтонског концепта БиХ - истакао је Кошарац.

Нагласио је да је ОХР-ом и странцима у институцијама БиХ, ова земља је фази распадања.

- Конаковићев позив за останак ОХР-а је позив на коначни распад БиХ. Једино рјешење је мирно раздруживање, јер бошњачки политичари не желе да схвате да је имплементација Дејтонског споразума и договор два ентитета и три конститутивна народа једини исправан и једини могућ пут - закључио је Кошарац за Срну.