latinica  ћирилица
09/08/2024 |  09:33 ⇒ 09:35 | Аутор: Агенције

Критичари и фанови разочарани новим филмом Кејт Бланшет (ВИДЕО)

Упркос импресивној глумачкој постави, која укључује два добитника Оскара, критичари су разочарани новом научно-фантастичном акционом комедијом "Бордерландс", пише Индекс, а преноси Б92.
Кејт Бланшет (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER) -
Кејт Бланшет (Фото: EPA-EFE/ALLISON DINNER)

Ријеч је о адаптацији популарне серије видео-игара чија је радња смјештена на напуштену планету Пандора, на којој људи трагају за тајанственим благом.

Радња филма прати Лилит с тајанственом прошлошћу, која се невољно враћа у свој дом, Пандору, најхаотичнију планету у галаксији.

Њена мисија је да пронађе несталу кћерку најмоћнијег С.О.Б.-а у свемиру. Лилит формира неочекивани савез с тимом неприлагођених: Роландом, Танисом, Тајни Тином, Кригом и Клаптрапом.

Ови невјеројатни хероји морају заједно да се боре против ванземаљске врсте и опасних разбојника како би открили једну од најексплозивнијих тајни Пандоре.

Судбина свемира могла би бити у њиховим рукама, али бориће се за нешто више - једни за друге.

Бордерландс је режирао Ели Рот, а филмску екипу чине Кејт Бланшет, Ариана Гринблат, Џек Блек, Џејми Ли Куртис, Кевин Харт и Флориан Мунтену.

По изласку трејлера, многи фанови су писали да су разочарани, а њихово мишљење очигледно дијеле и критичари који су први погледали филм те су му на Ротен Томатос дали мизерних три одсто.

- Ликови су једнодимензионални, попут аватара - пише Холивуд Рипортер. 

Индепендент је "Бордерландс" оцијенио као катастрофау.

- Је ли "Бордерландс" најгори филм године? Дефинитивно улази у конкуренцију за Златну малину - пише Лондон Евенинг Стандард.