latinica  ћирилица
09/08/2024 |  08:15 ⇒ 08:15 | Аутор: СРНА

Очекује се појачан саобраћај

Због сезоне годишњих одмора и предстојећег викенда, данас се очекује појачан саобраћај на путевима и на већини граничних прелаза, па се возачима савјетује опрезна вожња, поштовање саобраћајних прописа и избјегавање ризичних претицања, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Услови за вожњу за сада су повољни, а на путевима гдје су у току радови привремена сигнализација регулише саобраћај и њено поштовање је обавезно.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Бродар-Вишеград у тунелима "Цера три" и "Строгоник", Међеђа-Бродар у тунелу "Котва два", Добро Поље-Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене", Бродар-Рудо један у тунелу "Трговишта", путевима Јоховац-Руданка, Разбој-Руданка, Руданка-Добој, Хан Пијесак два-Соколац, Брод на Дрини-Шћепан Поље, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице један-Нова Топола, Градишка-Нова Топола, Чатрња-Градишка, Стари Угљевик-Главичице, Теслић три-Подјезера.

Због минирања терена до 8. октобра биће повремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича у мјесту Костајница, град Добој, а саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

Минерски радови у току су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова због радова одвија успорено, једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћа се једном траком, уз привремену сигнализацију, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на сат. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој-Шибошница, дионица Мачковац-Пипери, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ на улазу у Жепче због актуелних радова и данас од 8.00 до 15.30 сати возила ће саобраћати успорено. Због изразито фреквентне дионице, на мјесту радова очекује се формирање дужих колона возила у оба смјера.

Санациони радови актуелни су на магистралним путевима: Витез-Травник, Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Фоча-Устиколина.