latinica  ћирилица
08/08/2024 |  14:02 ⇒ 14:05 | Аутор: sputniknews.com

Да ли ће Ђоковић отићи у Синсинати на мастерс?

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, на мастерсу у Синсинатију брани 1.000 бодова, али питање је хоће ли отићи на тај турнир јер би у то вријеме могао да слави златну медаљу у Србији.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG)

Показао је Новак Ђоковић много пута током каријере колико му значи Србија и зато је златну медаљу на актуелном такмичењу описао као највећи успјех у својој каријери. Најавио је да жели да је прослави са својим народом као што је то урадио послије УС Опена прошле године са кошаркашима, а тај дочек могао би да се догоди 13. августа.

Уколико остане тај датум и Новак одлучи да буде ту са осталим освајачима медаља то би значило да ће имати проблем за мастерс у Синсинатију који почиње два дана раније.

Српски ас је тај мастерс прошле године освојио побједом над Карлосом Алкарасом у финалу и зато брани 1.000 бодова, међутим није искључено да га прескочи сада када му бодови и АТП листа нису толико важни.

Са друге стране одлазак у Синсинати не мора потпуно да се искључи. Уколико датум прославе остане 13. август, а Новак жели да буде и ту и на другој страни свијета, он би можда могао право послије дочека да се упути у Америку, али ситуација ће зависити и од самог распореда.

Са турнира још нема званичне потврде, али Новак је и даље на списку играча које организатори очекују.