latinica  ћирилица
07/08/2024 |  17:28 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Отворена ликовна колонија Удружења ликовних умјетника Приједор

У приједорској Галерији "Сретен Стојановић" отворена је друга ликовна колонија Удружења ликовних умјетника Приједор. Манифестација се организује у оквиру Приједорског љета, а финансијски је подржана од Градске управе.
Приједор - ликовна колонија - Фото: РТРС
Приједор - ликовна колонијаФото: РТРС

Током тродневног трајања ликовне колоније, сви љубитељи умјетности моћи ће да посјете приједорску Галерију и доживе љепоту умјетничког процеса стварања.

На колонији учествује 10 чланова Удружења ликовних умјетника Приједор. Ствараће на платну акрилним бојама у слободној теми.

- Имамо умјетнике који раде и дјелују више од 50 година, али имамо једноставно и студенте, односно младе, који покушавају да се некако уклопе и пронађу своју актинвност, односно, пронађу своје мјесто на ликовној сцени - рекла је Милица Тошић, предсједница Удружења ликовних умјетника Приједор.

Размјена искустава, склапање нових пријатељстава, успостављање сарадње, само су неки од бенефита ликовне колоније за саме умјетнике.

Удружење ликовних умјетника Приједор основано је 2010. године, броји око 30 чланова а циљ је богаћење ликовне сцене Приједора.