latinica  ћирилица
07/08/2024 |  14:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Тина Крајишник се опростила од репрезентације Србије

Кошаркашица Србије Тина Крајишник потврдила је данас да је завршила репрезентативну каријеру.
Тина Крајишник (лијево) Фото: EPA-EFE/MARK EVANS -
Тина Крајишник (лијево) Фото: EPA-EFE/MARK EVANS

Кошаркашице Србије су данас поражене у четвртфиналу Олимпијских игара од селекције Аустралије резултатом 85:67.

- Помијешане су емоције јер нисмо успјеле оно што смо хтјеле. Није био наш дан, претрчале су нас и то је био највећи проблем. Користиле су наше грешке у нападу, играле контре, а наша одбрана није функционисала. Не треба занемарити то што смо урадили ове дјевојке су добре и у наредним годинама ће освајати медаље - изјавила је Крајишник новинарима у Паризу.

- Ово је била моја последња утакмица, сузе су јер нема борбе за медаљу. На крају ми је дошла мисао да немам ту шансу и то је то - додала је српска кошаркашица.

Кошаркашица Србије Саша Чађо је изјавила да су њене саиграчице дале максимум на ОИ у Паризу.

- Поносна сам на сваку дјевојку и оне које нису ту, знамо колико смо се дале за ово. Нормално, увек ти је жао, хоћеш да победиш али шта је ту. Поносна сам на дјевојке, хоћу да их загрлим и пољубим. Никад о томе не размишљам, појам да треба да се опростим ми није у глави и тешко ми је, мени је играње кошарке репрезентација и желим да још да будем уз ове дјевојке - додала је Чађо.

Невена Јовановић је такође најавила крај репрезентативне каријере.

- Значи да је крај, нажалост, на овај начин. Сада је тренутно толико болно, има пуно више лепих емоција, него лошијих. Када овај дан прође, емоције ће попустити и сећаћу се лепих које смо имали. Све ми је са њима драго и добро и лоше, све су то нека искуства која једна без других не би могла да буде ту. Памтићу све медаље, сате и сате проведене на тренингу. Баш је тешко на овај начин, али то је спорт, окрутан. Није био наш дан. Најлошије смо одиграли утакмицу која је нокаут. Сигурно је да ће нас бољети неко вријеме - истакла је Јовановић.