latinica  ћирилица
06/08/2024 |  23:15 | Аутор: ТАНЈУГ

Маја Огњеновић се опростила од репрезентације: Било ми је много лијепо и тешко

Одбојкашица Србије Маја Огњеновић потврдила је вечерас у Паризу да је завршила репрезентативну каријеру.
Маја Огњеновић - Фото: Уступљена фотографија
Маја ОгњеновићФото: Уступљена фотографија

Одбојкашице Србије су вечерас у четвртфиналу ОИ поражене од Италије резултатом 3:0, по сетовима 26:24, 25:20, 25:20.

- Тешко је, била сам задовољна како смо почеле меч, имале смо добру енергију, за дозу самопоуздања, било је све сјајно до пред крај, водиле смо 19:15, на овом нивоу та предност не може да се испусти, то сам мислила, вјеровала сам да нећемо ту прилику испустити. Кад се изгуби тако пар поена у низу на самом крају психолошки се одрази на тим - изјавила је Маја Огњеновић новинарима у Паризу по завршетку меча.

Она је истакла да је репрезентација Србије покушавала током цијелог меча да ухвати прикључак.

- Трећи сет је испало као да су толико доминантније, не могу то да прихватим, оне данас нису ништа значајно показале. Увијек смо страховале од Паоле Егону, нико се није посебно издвојио, и онда ми још теже да схватим што је толико убједљиво било у трећем сету, да су нас растуриле... Причамо да вјерујемо, да играмо, али то је било на ивици немогуће мисије. Било је измјена и покушаја да се нешто промијени, не знам... - додала је одбојкашица Србије.

Маја Огњеновић је изјавила да је жељела да са репрезентацијом Србије освоји злато у Паризу.

- Знале смо да има пет-шест екипа за медаље, вјерујем да бисмо изабрале Италију да смо могле да бирамо ривала за четвртфинале. Знале смо како да их добијамо на прошлим првенствима. Остаје велика жал, причали смо о злату и медаљи, на крају овакав пораз, можемо само да га прихватимо, 3:0 у четвртфиналу резултат је на који не може много да се дода - додала је она.

Репрезентативке Србије су плакале по завршетку дуела са Италијом.

- Сви су дошли и због мог рођендана, трудила сам се да немам емоцију, нисам хтјела да ме то омете. Свакако да јесте и тешко за прихватити, сви моји осим родитеља су били ту, гледале смо и неки видео што су нам се наши јављали па смо емотивне биле све два дана, огроман набој, превелика жеља и није било једноставно остати присебан - рекла је Огњеновић, која данас слави 40. рођендан.

Она је на крају потврдила да је завршила репрезентативну каријеру.

- Да, да, дефинитивно, крај. Дошло је вријеме за то, уживала сам, било ми је прелијепо, захвална сам на свим медаљама, наученим стварима, емоцијама, свим саиграчима, садашњем и бившим селекторима, велика захвалност свима. Било ми је много лепо и много тешко - закључила је Маја Огњеновић.