latinica  ћирилица
06/08/2024 |  18:13 ⇒ 18:16 | Аутор: РТС

Преокрет "орлова" - нови рекорд Олимпијских игара

Кошаркаши Србије су у побједи против Аустралије 95:90 у четвртфиналу Олимпијских игара остварили рекордно достигнуће, пошто су први тим који је славио послије заостака од 12 поена на полувремену нокаут рунде. Сем тога, губили су 24 разлике средином друге дионице.
Кошаркаши Србије (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Кошаркаши Србије (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Србија је ушла у борбу за медаљу након "трилера" са Аустралијом, окончаним послије продужетка.

Аустралијанци су средином друге дионице повели 44:20, што је била максимална предност на мечу. "Орлови" су успјели да на полувремену смање заостатак на минус 12 и да потом уведу меч у егал.

У продужетку су славили прије свега захваљујући кошевима Николе Јокића и погођеним пеналима Богдана Богдановића.

Српски кошаркаши су први тим који је у нокаут фази Игара успио да побједи послије 12 поена заостатка на полувремену. Претходно је репрезентација Заједнице независних држава успјела да слави против Литваније 92:80 у Барселони 1992, али се ради о сусрету групне фазе, пише Фиба.

Селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је данас да је његов тим показао понос и карактер на мечу против Аустралије у четвртфиналу Олимпијских игара у Паризу.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је данас да је његов тим показао карактер на мечу четвртфинала Олимпијских игара у Паризу против селекције Аустралије.

Ривал у полуфиналу биће побједник у дуелу САД и Бразила.