latinica  ћирилица
06/08/2024 |  16:17 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Бијељина: Жријебање политичких партија у сали Центра за културу (ВИДЕО)

Градска изборна комисија у Бијељини данас није могла да обави жријебање политичких партија, у складу са роковима које је у заказано вријеме, прописала Централна изборна комисија.
Жријебање политичких партија - Фото: РТРС
Жријебање политичких партијаФото: РТРС

У раније резервисаној сали Градске управе Бијељина састанак је држао градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, чиме је Градској изборној комисији онемогућен рад. Сат времена касније, Градска изборна комисија, жријебање политичких партија, обавила је у сали Центра за културу.

- Нисмо могли приступити сали због састанка градоначелника са неким тимом. Замолили смо представнике политичких партија да поново приступе жријебању које је одржано у Центру за културу. Још једном апелујем на Градску управу да нам обезбиједи што је обавезна у складу са законом, основне услове за рад. Усвојен је буџет али ГИК не може да располаже са средствима. Дефинитивно нећемо моћи спровести изборе ако се у сљедећих 24 часа не обезбиједе услови за рад . Молим и вас медије да пренесете ову поруку да ако не буде избора да се зна ко је одговоран - каже Дијана Савић Божић предсједник ГИК-а Бијељина.