latinica  ћирилица
06/08/2024 |  16:12 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Бронза за Миодрага Остојића из Бијељине на Међународној олимпијади из физике (ВИДЕО)

Миодраг Остојић, ученик Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине, освојио је бронзану медаљу на недавно одржаној 54. Међународној олимпијади из физике која је одржана у Исфахану у Ирану.
Миодраг Остојић -
Миодраг Остојић

Остојић је на овом такмичењу учествовао као члан олимпијског тима из БиХ који има пет чланова, а осим њега бронзу је освојио и Мухамед Нухановић из Тузле.



Миодраг за себе каже да је одувијек био знатижељан тражећи одговоре на бројна питања. Када је у школи добио физику увидио је да му она може понудити одговор, како да схватимо природне законе који важе не само за природу и све што нас окружује, већ и за све што је створио човјек.

Већ у осмом разреду био је други на републичком такмичењу из физике, У другом разреду средње школе постао је републички првак из физике и пласирао се на европску олимпијаду која је одржана у Љубљани. Прошле године био је једини члан олимпијског тима из Републике Српске на Свјетској олимпијади одржаној у Токију, а ове године учествовао је на европској олимпијади у Грузији и свјетској у Ирану гдје се окитио бронзом.