latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:40 ⇒ 14:42 | Аутор: РТРС

Вулић: Политичко Сарајево Милици Ристовић-Крстић црта мету на челу; То им неће проћи (ВИДЕО)

У посљедње вријеме хајка која се води против директорице Института за метрологију БиХ Милице Ристовић Крстић, саслушање пред Комисијом за безбједност, тражење нових извјештаја је цртање мете на чело политичког Сарајева, а све зато што је одлучила да ствари буду по закону, рекла је Сања Вулић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Знате ко треба да се процесуира? Онај који штима одређеним телевизијским кућама из ФБиХ добит на годишњем нивоу од девет и 11 милиона КМ. Поставићу посланичко питање које су то телевизијске куће?! Ако не одговоре, изнијећу у јавност сама. Има и једна медијска кућа и из Републике Српске, која је имала огроман профит. Није коректно да одређене медијске куће згрћу милионе, а да користе своју моћ и врше мобинг над женом, која је одлучила да прекине тај монопол - истакла је Вулићева.

Вулићева је подсјетила да је претходни директор Института за метрологију Зијад Џемић "јако лијепо то све упаковао кроз правилнике о начину мјерења и тако гурао новац у џепове одређеним медијским кућама".

- Сада када је Милица Ристовић Крстић дошла и пресјекла то, у смислу да сви имају једнака права, то наравно не одговора њеном замјенику Харису Мемићу, јер је и он у континуитету у том институту као и већина њих. Ми имамо ситуацију да је политичко Сарајево толико уједињено када је у питању српски кадар и нема везе што се овдје ради о једној позитивној ствари, то њима не одговара - навела је Вулићева.

 Она подсјећа да је страшно како се политичко Сарајево удружи када је у питању српски кадар.

- А још жалосније је што Срби шуте на овакве нападе. Ми само треба да се тамо поклопимо и повинујемо политичком Сарајеву. Међутим, то нећете видјети, ни од мене ни од Милице Ристовић Крстић - поручила је Вулићева.