latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:23 ⇒ 14:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Шпановић: Дошла сам по цијену да се распадне тетива и да ме износе

Српска атлетичарка није успјела да се пласира у финале Олимпијских игара у скоку удаљ, а са медијима је подијелила прве утиске.
Ивана Шпановић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Ивана Шпановић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Ни Шпановић ни Градашчевић нису биле ни близу норме од 6,75 метара.

Штавише, Шпановић је разочарала са тек 6,51 метара из друге серије, што је било довољно тек за 14. мјесто.

- Шта да вам кажем, нисам неко ко тражи оправдање, јер га нема послије свега што сам урадила и постигла прошле године на СП. Целе прошле године сам скакала са руптуром и узело је маха, нисам успела да се опоравим већ ињекцијама довела до стања да могу да се појавим овдје. Хвала тиму што ме је подржао у тој лудости, на мојим посљедњим Играма, хтјела сам овдје да завршим овде каријеру и у крајњем збиру ми је осјећај прелијеп. Овдје припадам и себи сам обећала да ћу борилиште напустити са осмијехом - започела је Ивана.

Њеној професионалној каријери ипак овдје није крај.

- Овдје сам жељела да се опростим, тешко ми је да причам јер нисам неко ко одустаје, дошла сам по цијену да се распадне ахилова тетива и да ме износе. Због свега ћу бар још нешто урадити да се опростим како треба - поручила је.

Истакла је и да је ово реалност, с обзиром на то да јој је ово прво такмичење у години са пуним залетом.

- Цијеле године покушавам да истрчим такмичарски залет, али не могу. На жељу и искуство смо веровали да могу, знали смо ризик јер нисмо имали рутину на тренингу. Упркос свему сам поносна што сам овдје и ништа не бих мијењала, једино се не бих помирила с тим да нисам дошла овде. Ово ми је прво такмичење у години са пуним залетом и реалност је, океј сам са овим, била бих и више да имам сљедећу прилику - навела је Шпановић.

Упитана је и да ли размишља о ОИ у Лос Анђелесу 2028. године, као што на примјер већ сада размишља Ђоковић, пише Б92.

- Волела бих, Богу се молим за здравље, жеље ми не мањка. Тело сам изгурала ван својих способности, због људи око мене и психичке снаге изграђене у оваквим ситуацијама. Тело вришти за одмором, па да могу да одморим - закључила је.