latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:19 ⇒ 14:25 | Аутор: РТРС

Игокеа почела припреме; Циљ пласман у плеј оф АБА лиге и други круг Фиба Лиге шампиона

Кошаркаши Игокеа кренули су са припремама за нову сезону, а први тренинг одрадио је и нови тренер Ненад Стефановић.
КК Игокеа - Фото: РТРС
КК ИгокеаФото: РТРС

Он је на располагању имао 13 кошаркаша.

Познат је и први ривал у припремном периоду, а то је Динамик 17. августа у Лакташима док ће послије тога играти три утакмице у Београду као и турнир у Румунији.

- Са млађим играчим почели смо да радимо 29. јула док су нам се сада прикључили Американци па смо комплетни. Један од разлога што смо кренули овако рано је тај што АБА лига креће 20. септембра и мислим да никада није почела раније док ће послије два кола кренути Лига шампиона, а биће и квалификациони прозор у новембру.

Нама то ништа не мијења, ни план ни амбиције јер желимо да будемо у АБА плеј-офу те направимо корак више у Лиги шампиона у односу на прошлу сезону. Наш циљ је јасан и једноставан. Идемо да победимо сваку утакмицу коју играмо и да изградимо препознатљив стил игре - рекао је тренер Игокее, Ненад Стефановић.

КК Игокеа, припреме

Игокеу су напустили Кондић, Јошило и Накић, а дошло је пет нови играча: Војин Илић, Страхиња Гавриловић, Сакар Аним, Терел Картер и повратника у АБА лиги, Брајс Џонс, који је са тренером Ненадом Стефановићем сарађивао у ФМП-у.

У групној фази Лиге шампиона Игокеа ће играти против Хапоел Холона, Нантера и Вирцбурга.

Циљеви и ове сезоне остају не промијењени. То су пласман у плеј оф АБА лиге, која од ове сезоне броји 16 клубова, са дебитантима Дубаијем и суботичким Спартаком, те пласман у други круг Фиба Лиге Шампиона

- Желимо искорак у Лиги шампиона, имали смо мало и среће у жријебу, за разлику од прошле сезоне. Циљ нам је топ 16, за касније ћемо да видимо. Што се тиче АБА лиге, жеља нам је Топ 8. Екипа се полако склапа, планирамо да доведемо још два играча и да комплетирамо тим - рекао је спортски директор Игокее, Вук Радивојевић.

Игокеа ће у прва два кола АБА лиге, гостовати у Хрватској, прво Сплиту 20. септембра а онда и Задру, седам дана касније.