latinica  ћирилица
06/08/2024 |  13:13 ⇒ 14:54 | Аутор: РТРС

Жижовић пред гостовање на Фарским острвима: Морамо бити опрезни

Тренер Борца Младен Жижовић најавио је дуел са КИ Клаксвиком у трећем колу квалификација за Лигу Европе, који је на распореду у четвртак од 19.00 часова.
ФК Борац, конференција за новинаре - Фото: РТРС
ФК Борац, конференција за новинареФото: РТРС

-  Они су специфична екипа, острвска, која доста пажње поклања прекидима, другим лоптама, гдје су доста агресивни. Формацијски врло често са пет играча позади, у дефанзивном блоку, али и врло активни према напријед, поготово њихов најбољи играч Фредериксберг, који је другачији и даје шмек овој екипи. Очекује нас и терен са вјештачком подлогом, температура од 8-9 степени, тако да морамо врло добро да се припремимо, што већ и јесмо. Анализирали смо их и надамо се да ћемо донијети један добар резултат и поново активирати ову сјајну бањалучку публику којој желим да се захвалим на величанственом амбијенту против ПАОК-а и надам се да ћемо заједно послије ове двије утакмице славити пласман даље - поручио је Жижовић.

Љетошње појачање Борца, који је стигао из ГОШК-а Дино Скоруп, такође се захвалио навијачима на сјајној подршци.

-  Дебитовао сам у Солуну, најљепша могућа атмосфера која је у том тренутку могла да буде. Након тога, био је ПАОК у Бањалуци, мислим да смо били на једном високом нивоу, али нисмо срећни јер нисмо прошли даље. Сад нас очекује гостовање на Фарским Острвима, сигурно једна занимљива екипа, али добро смо их анализирали, још ћемо и вјерујем да ћемо извући тамо што бољи резултат и проћи у наредно коло - рекао је Скоруп.

Екипа ће са центра повести чешки арбитар Марек Радина.

Реванш утакмица игра се 15. августа у 21.00 час на Градском стадиону у Бањалуци.