latinica  ћирилица
06/08/2024 |  10:58 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

Жупљанин: Забрана прелета авиона са Вулином - најгрубље изругивање српским жртвама

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин сматра да одлука власти на нивоу БиХ да забране прелет авиона у којем се налазио потпредсједник Владе Србије Александар Вулин до аеродрома у Мостару како би отпутовао у Пребиловце на помен убијеним Србима, представља најгрубље изругивање српским жртвама.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

- Поново је на сцени најгрубље изругивање српским жртвама јер се Србима не дозвољава да им одају помен и поштовање. Огромна срамота за све србомрсце, каквих је, нажалост, велики број у ФБиХ - рекао је Жупљанин Срни.

Жупљанин је истакао да је овим чином још једном потврђен сав бесмисао битисања у БиХ, у којој се проблематизује све и свашта, те се флагрантно крше сва демократска и дипломатска правила.

Према његовим ријечима, довољно је да се неки појединац не свиђа из било ког разлога неком политичару или носиоцу власти и биће му ускраћен улазак у БиХ, независно од тога што долази из земље која је гарант Дејтонског мировног споразума и, прије свега, сусједне и пријатељске земље.

Жупљанин је указао да је, нажалост, опет изостао реаговање "страног фактора" у БиХ, који би одмах запријетио авионима НАТО-а да је такав чин дошао из Републике Српске.

- Било би добро да нам једном дефинитивно напишу и запишу какав то Србин треба бити да би био прихватљив за бошњачку елиту из Сарајева - каже Жупљанин.