latinica  ћирилица
06/08/2024 |  09:32 ⇒ 12:50 | Аутор: РТРС

Нинковић: Пројекти водоснабдијевања у Бањалуци договорени у мандату од 2016. до 2020. године (ВИДЕО)

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука, гостујући у нашем Јутарњем програму рекао је да су пројекти "Вода 1", "Вода 2" и "Вода 3" пројекти који су договарани у пакету у мандату 2016-2020, дакле када је градоначелник био Игор Радојичић и СНСД.
Љубо Нинковић - Фото: РТРС
Љубо НинковићФото: РТРС

- То је врло важна чињеница, јер ти пројекти да нису тада договорени не би сада ни дошли у фазу било какве реализације. "Вода 1" и "Вода 2" су кредитна средства града Бањалука у износу од 20 милиона марака, а "Вода 3" грантовска средства РДБ-а у износу од 10 милиона марака - каже Нинковић.

Истиче да Драшко Станивуковић и његова администрација нису договорили ни један пакет за изградњу било којег водоводног система.

- Воду 1 и 2 су морали завршавати, јер су већ кренули ископи, а "Воду 3" су мијењали одређене трасе, које су они жељели да се заврше - истиче Нинковић.

Такође, Нинковић сматра да у Бањалуци треба изједначити субвенције између државних и приватних вртића.

Нинковић је нагласио да градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић избјегава причати о горућим проблемима попут вртића.

- Станивуковић је обећао да ће са 60 марака повећати на 100 марака субвенције за приватне вртиће. Онда је опет уплатио 60 марака и подијелио им папириће да ће уплатити и остатак, али не зна се када. Знате у чему је проблем? Новац који је предвиђен у буџету је предвиђен за 12 мјесеци за по 60 марака. Нема ни једног акта који ће обезбиједити више новца у августу - нагласио је Нинковић.