latinica  ћирилица
06/08/2024 |  09:18 ⇒ 09:19 | Аутор: СРНА

Вулић: Још један насртај бошњачких делегата на Српску и Дејтон

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је захтјев бошњачких делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Уставном суду БиХ у вези са Законом о имунитету Републике Српске још један насртај на Српску и њене институције, а тиме и покушај распакивања Дејтонског споразума.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је напоменула да бошњачки делегати у Дому народа нерадом блокирају институције на нивоу БиХ и констатовала да западне силе у БиХ то очигледно сматрају легитимним.

Према њеним ријечима, да то раде српски представници, сви би напали СНСД да руши уставни поредак.

- С обзиром на то да се ради о самовољи бошњачких делегата, нераду за оно за што су плаћени, али доказивању лојалности америчкој Амбасади, те истрајности у распакивању Општег оквирног споразума за мир у БиХ ради стварања унитарне БиХ, јавне реакције западних амбасада нема - истакла је Вулићева.

Наводећи да без Републике Српске нема ни БиХ, Вулићева је поручила - дејтонска БиХ или никаква.

Бошњачки делегати Шефик Џаферовић, Џенан Ђонлагић, Џемал Смајић и Сафет Софтић поднијели су крњем Уставном суду БиХ захтјев за рјешавање спора са, како су навели, ентитетом Република Српска и Народном скупштином Српске у вези са Законом о имунитету Републике Српске који је усвојен на 13. сједници парламента Српске у априлу.

Уз захтјев су доставили и приједлог за одређивање привремене мјере до доношења коначне одлуке Уставног суда БиХ.