latinica  ћирилица
06/08/2024 |  08:14 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

Рачић: Бањалучки привредници траже суспензију "Картице пријатељства" (ВИДЕО)

Подручна привредна комора Бањалука упутила је градоначелнику Драшку Станивуковићу захтјев за суспензију програма "Картица пријатељства" и "Картица за здраво дјетињство".
Горан Рачић - Фото: РТРС
Горан РачићФото: РТРС

Предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић рекао је да се Привредној комори обратио велики број привредника са подручја града да уопште нису обавијештени о Картици пријатељства, чиме се крше бројни прописи, прије свега из Закона о трговини и Закона о заштити потрошача.

- Издавања картица на тај начин прије свега је у сукобу са Законом о заштити потрошака и Законом о трговини, јер ви не можете одређеним категоријама становништва давати повлаштену услугу - рекао је Рачић гостујући у нашем Јутарњем програму.

Поручио је да су сви грађани једнаки пред законом и нема основа да се стварају неравноправни односи

- Цијели процес је требало одрадити транспарентније и да привредници о програму нису требали сазнати са друштвених мрежа. Требало је да се распише јавни позив и да се на основу тог јавног позива компаније, које су заинтересоване да учествују, пријављују. А не да се то сазна преко Не смије град себи да дозволи да има одређену категорију друштва који су привилеговани - поручио је Рачић.

Подсјећамо, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је путем друштвених мрежа покретање иницијативе "Картица пријатељства" која ће, како је рекао, у многоме олакшати живот самохраним родитељима и родитељима дјеце са потешкоћама у развоју.