latinica  ћирилица
05/08/2024 |  20:40 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Вулин одговорио Конаковићу: Нећу престати да тражим правду за српске жртве

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин изјавио је да пошто он и министар спољних послова у Савјету министара БиХ Елмедин Конаковић, говоре српским језиком, зна да га он врло добро разумије, када каже да неће престати тражити правду за српске жртве.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Како се то ремети мир у БиХ ако долазим да се поклоним покланим пребиловачким мученицима? Пребиловачка јама Голубњача је због таквих као Конаковић и предсједника Наше странке Едина Форте, била заливена бетоном да се не би говорило о српским мученицима и хрватским убицама - навео је Вулин.

Истиче, да види да Конаковића боли што му није допустио да се иживљава на двије српске девојчице и да их остави без школе и посла, јер му се не свиђа шта мисле о лажном геноциду у Сребреници.

- А пошто и ја и Конаковић говоримо српским језиком знам да ме разумије када му кажем - нећу престати да подсјећам и тражим правду за српске жртве и у Другом свјетском рату и у грађанском рату у БиХ и Хрватској и нећу престати да штитим и чувам сваког Србина коме би Конаковић да уништи живот - поручио је потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин Елмедину Конаковићу који је рекао да је Вулин "доказани реметилачки фактор на овим просторима" и да због тога није нашао за сходно да потпише дозволу за прелет.