latinica  ћирилица
05/08/2024 |  15:36 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

Додик: Странка спремна за изазове; Амбасада САД у БиХ жели да нанесе штету

Републичке инстутицује функционишу без проблема, али се суочавају са изазовима које су плод дјеловања САД и њихових представника у БиХ, истакао је предсједник СНСД-а Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Постоји организована, необјављена активност САД, са намјером да онемогући рад институција, а све с циљем да покажу да је Република Српска наводно у проблему. Српска функционише без проблема, а у прилог томе иде и чињеница да ће се пензије исплатити и прије законског рока - наводи Додик.

Додао је да бошњачки политички представници покушавају приватизовати институције на нивоу БиХ тако што ће објављивати лажи о Српској.

- СНСД функционише без проблема и благовремено одговара изазовима. СНСД се редовно састаје. Имали смо састанак у Бијељини и разговарамо о свим темама. Оно што раде републичке институције Функционише у граду и Бањалука је препознатљив град по питању безбједности - истакао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је ријеч о радном састанку и да је странка консолидована.

- Има много тема које су усмјерене на побољшање живота у Бањалуци - истакла је Цвијановић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић констатовао је да постоје бројни проблеми у граду.

- Састанак је наставак наших активности са Предсједништвом партије с циљем анализе и да провјеримо информације које долазе са терена - рекао је Ђајић.