latinica  ћирилица
05/08/2024 |  14:35 ⇒ 14:38 | Аутор: РТРС

Акција "Инцитат": Привремена обустава трансакција у износу од 610.000 КМ

У оквиру оперативне акције "Инцитат", СИПА су путем комерцијалних банака извршили привремену обуставу трансакција у различитим валутама и удјелу у једном инвестиционом фонду у износу од 610.000 КМ.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Четири лица су ухапшена и над њима ће у току дана бити извршена криминалистичка обрада и испитивање у својству осумњичених, а о даљем статусу лица ће одлучивати поступајући тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево, саопштено је из СИПА.

Претреси пословних и стамбених објеката и покретних ствари су још у току, до сада је откривена и привремено одузета већа количина пословне документације, мобилни телефони и рачунари.

Поступајућу у предмету полицијски службеници СИПА су Кантоналном тужилаштву Сарајево поднијели извјештај о почињеном кривичном дјелу, те допуну извјештаја у оквиру којих су пријављена четири физичка и једно правно лице.

Извјештај је поднесен због постојања основа сумње да су ова лица починила кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела, злоупотреба положаја или овлашћења и прање новца, прописана Кривичним законом Федерације БиХ.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево саопштено је да су у акцији "Инцитат" ухапшени И. Б., А. М., Е. Џ. и Н. М., те да се активности настављају.