latinica  ћирилица
05/08/2024 |  13:41 ⇒ 13:41 | Аутор: РТС

Пилић: Ђоковић је показао како се бори за своју земљу, скидам му капу

Некадашњи југословенски тенисер и пријатељ Новака Ђоковића, Никола Пилић, истакао је да је срећан због тријумфа српског тенисера на Олимпијским играма у Паризу.
Ђоковић и Пилић (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC) -
Ђоковић и Пилић (Фото: EPA/ANDREJ CUKIC)

- Јако сам срећан због тога што је Новак у 37. години освојио златну медаљу то је шлаг на торти за успјехе које је урадио задњих 20 година. Уживао сам гледајући, а дан пре тога сам за медије рекао: "Ако Новак нађе свој ритам у шестој брзини може добити свакога". Не само да може добити свакога, него их је и добијао и зато кажем, ужасно сам срећан и због западних медија, јер су писали да је то само формалност, с обзиром на онај меч у финалу Вимблдона 2024. године. Међутим, вјеровао сам у Новак и он је на терену одиграо јако много мечева и обрадовао је све људе који су вјеровали у њега - навео је Никола Пилић у разговору за Јутарњи програм РТС.

Ђоковић је у раној фази каријере тренирао у тениској академији Николе Пилића у Минхену.

Некадашњи тениски ас је између осталог навео и да је финале у Игара Паризу било одлично.

- Карлос Алкараз поседује раскошан таленат и највјероватније од те младе генерације најталентованији. У два сета, три сата фантастичног тениса и свако ко воли овај спорт је могао да ужива. Треба одати поштовање Ђоковићу због повреде кољена прије мјесец дана и одиграо је фантастично и сватно сам сретан због тога - нагласио је Пилић.