latinica  ћирилица
05/08/2024 |  11:54 ⇒ 13:11 | Аутор: РТРС

Србија наставља са лошом игром, Мађарска предност све већа

Ватерполисти Србије, освајачи златне медаље на претходна два олимпијска турнира, играју против Мађарске у посљедњем колу групе Б на Олимпијским играма у Паризу.
Ватерполисти Србије (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Ватерполисти Србије (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

Трећа четвртина Србија - Мађарска 9:15

Тотални распад Србије у наставку. Мађари настављају да решетају мрежу Србије. Иако је остало још осам минута до краја, овдје се већ побједник зна.

Друга четвртина Србија - Мађарска 7:9

Велики пад Србије у другој четвртини, коју су Мађари добили са 7:3.

За само четири минута Мађарска је постигла четири поготка, а Србија само један и то из петерца, па сада Мађари воде 6:5.

Прва четвртина Србија - Мађарска 4:2

Одлична партија делфина у првих осам минута. Погађали су Милош Ћук два пута, те Мандић и Вицо за Србију. Мађари су повели, али Србија је окренула и има водство 4:2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Иако су уписали два забрињавајућа пораза у Паризу - од Аустралије и Шпаније, "делфини" су побједом над Француском у суботу већ обезбиједили пласман у четвртфинале.

Ни Мађари нису играли у складу са традицијом и својим реномеом. Као и српски ватерполисти, дозволили су себи поразе од Аустралије и Шпаније, па ће данашња утакмица бити директан дуел за треће мјесто у групи Б и, бар на папиру, нешто лакшег противника у четвртфиналу.

Пласман у четвртфинале обезбиједиће по четири најбоље екипе из обе групе (А и Б). Први из једне групе играће у четвртфиналу против четвртог из друге групе, а други против трећег и обрнуто.