latinica  ћирилица
05/08/2024 |  11:15 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Осјећам да је трофејна слагалица готова

Коначно осјећам да је моја трофејна слагалица готова, рекао је за Си-Ен-Би-Си њуз најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, након освојеног злата на Олимпијскик играма у Паризу.
Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

- Не знам. Преплављен сам свиме што тренутно осјећам. Осјећам различите емоције. Превише поносан. Пресрећан. Одушевљен сам могућношћу да први пут у каријери освојим злато за своју земљу. Увјерљиво највећи успјех који сам постигао. Освојио сам вјероватно све што се може освојити у мојој индивидуалној каријери. Освајање Дејвис Купа, а посебно златне медаље у 37. години за Србију је без преседана - истакао је Ђоковић.

Рекао је да је изузетно захвалан на благослову да освоји историјску златну медаљу за своју земљу

- Увијек себи говорим да сам довољан, зато знам бити врло самокритичан, не знам. То је једна од највећих унутрашњих битака коју стално водим сам са собом. Да се осјећам као да нисам довољно учинио или нисам био довољно у животу на терену и изван њега. Да завршим каријерни "златни Слем". Да комплетирамо све записе - јасан је био Ђоковић.

На питање да ли је сада доста, Новак је одговорио:

- Мислим да, да - закључио је Ђоковић.

Најбољи тенисер свих времена, Србин Новак Ђоковић, освојио је олимпијско злато побједом над Карлосом Алкаразом, резултатом 7:6(3), 7:6(2).

Ђоковић је пети тенисер, којем је пошло за руком да освоји "златни Слем" или, који је освојио сва четири грен Слема и златно медаљу на Олимпијским играма у синглу.

Поред њега, то су још учинили Њемица Штефи Граф, Американац Андре Агаси, Шпанац Рафаел Надал, те Американка Серена Вилијамс.