latinica  ћирилица
05/08/2024 |  10:23 | Аутор: РТРС

Бањалука: Признао да је неовлаштено узгајао и продавао марихуану

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука испитао је лице из овог града чији су иницијали Ј.Б. /40/ у присуству браниоца, које је признало да је неовлаштено узгајало и прометовало марихуану, те спречавало полицију да га ухапси.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

С обзиром на то да нису испуњени законски разлози предвиђени Законом о кривичном поступку Републике Српске за одређивањем мјере притвора, након испитивања осумњичено лице је пуштено и у наставку кривичног поступка браниће се са слободе, саопштено је из бањалучког Тужилаштва.

У саопштењу је наведено да постоје основи сумње да је лице у току 2023. године до суботе, 3. августа, неовлаштено држао и продавао марихуану корисницима на подручју Бањалуке, те спречавао полицију у предузимању радње лишења слободе.

Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против наведеног лица доставила је Полицијска управа Бањалука у суботу, 3. августа, због постојања основа сумње да је починио кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге и спречавање службеног лица у вршењу службене радње.