latinica  ћирилица
05/08/2024 |  07:22 ⇒ 09:53 | Аутор: РТРС

Илић: Декларација - један од најзначајнијих документа од настанка Српске (ВИДЕО)

Декларација о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа је један од најзначајнији документа од настанка Републике Српске, рекао је у нашем Јутарњем програму посланик у Народној скупштини Републике Српске Младен Илић.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

Подсјетио је да засједање Парламента Српске о Декаларцији са Свесрпског сабор била свечана сејдница.

- То је била важна сједница и имали смо прилику да чујемо конструктивне идеје готово од свих посланика. Показали смо одређени ниво разумијевања, као и слику јединства и заједништва, што је ријеткост - истакао је Илић.

Истиче да су постојали негативни коментари од појединих опозиционих посланика.

- То је њихова појединачна срамота. Њихов глас се није далеко чуо, што је добро. Они често имају исто мишљење као медији из ФБиХ, али ће грађани Српске дати свој суд - јасан је Илић.

Истакао је да су сви спремни да реализују Декларацију.

- Поносан сам што смо донијели један од најзначајнији докуметн. Саборе требамо имати и у будућности и да наставимо са овом праксом - истакао је Илић.

Коментарисао је и америчке санкције.

- Санкције су пристуне дужи низ година. Њихова идеја је као неко кажњавање. Велике администрације не воле када неко води самосталну политку, посебно америчка админстрација то не воли - навео је Илић.

Подсјетио је да су ударили на слободу медија, као и на компаније.

- Боримо се да помогнемо угроженим раднициам и компанијама - додао је Илић.