latinica  ћирилица
04/08/2024 |  20:54 ⇒ 05/08/2024 | 09:14 | Аутор: РТРС

Кљајићева пријетла Вучићу; ПДП се ограђује од појединачних објава чланова партије

Након што је члан ПДП-а Драгана Кљајић на Фејсбуку упутила пријетње предсједнику Србије Александру Вучићу, упозоривши га да би, како сматра, могао да прође исто као некадашњи предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, из ПДП су саопштили да се ограђују од појединачних објава чланова партије.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Кљајићева која је сарадница градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, објаву из 19. јула, а након посјете њемачког канцелара Олафа Шолца Србији, убрзо је и избрисала.

ПДП се ограђује од појединачних објава чланова партије

- На предстојећим локалним изборима ПДП ће имати готово 800 кандидата и не одговарамо за личне ставове свакога појединачно, посебно исказане преко друштвених мрежа и свако ко одступа од званич̣них ставова партије ће бити санкционисан - саопштено је из ове партије након што је чланица ПДП-а Драгана Кљајић упутила пријетње предсједнику Србије Александру Вучићу.

Из ПДП-а наводе да је политика ове странке дефинисана страначким програмом и да је то једина званична политика коју заступа партија.

- Ово се односи и на коментаре на било које политичке процесе у региону, укључујући и нашу братску Републику Србију. Ми смо захвални за однос Србије, посебно предсједника Србије према Републици Српској, који представља однос подршке и разумијевања, те радимо и увијек ћемо радити на јачању односа са нашом матицом - наводе из ПДП-а.