latinica  ћирилица
04/08/2024 |  19:04 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Славље у Бањалуци, Београду, Чикагу и на Космету; Срби поносни на Ђоковића (ФОТО/ВИДЕО)

Након што је најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић освојио злато на Олимпијском играма, почело се славити у Бањалуци, Београду, Чикагу, другим градовима, али и на Космету.
Бањалука, прослава Ђоковићеве побједе - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Бањалука, прослава Ђоковићеве побједеФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Велики број грађана је продефиловао центром Бањалуком у аутомобилима носећи српске тробојке.

Непосредно након победе Новака Ђоковића на Олимпијским играма у Паризу и освајања златне медаље, у центру Београда, код Трга Републике, али и у бројним улицама у ширем центру, грађани су славили уз заставе и сирене у својим аутомобилима.

Прослава на улицама Београда (фото: TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ nr)

Срби у Чикагу и фанови Новака Ђоковића окупили су се рано јутрос у великом броју у том граду да прате меч за олимпијско злато и јединствену борбу, како су амерички медији волели да истакну, најстаријег и најмлађег тенисера у борби за најсјајније одличје између Шпанца Карлоса Алкараза и Србина Новака Ђокивића, којем је једино то најсјајније одличје недостајало у каријери.

Чикаго, прослава Ђоковићеве побједе (фото: TANJUG/ JELENA CVETKOVSKA, fotografija niske rezolucije/ nr)

Након меча који је, како неки од њих кажу за Тануг, трајао кратко јер је Новак до остварења сна стигао у два сета, окупљени Срби из Чикага али и Ђоковићеви фанови из различитих дијелова свијета дијелили су огромну радост са целом нацијом.

У Косовској Митровици у току је велико славље након што је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу.

Прослава Ђоковићеве побједе на Косову (фото: TANJUG/ STR, fotografija niske rezolucije/ nr)

Одмах након финалне победе над Шпанцем Карлосом Алкаразом у два сета (7:6, 7:6), на улице сјеверног дела Косовске Митровице изашли су бројни Срби, возећи се у аутомобилима из којих су се вијориле тробојке.