latinica  ћирилица
04/08/2024 |  18:35 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Брука и срамота да БХТ није емитовао додјељивање медаље Ђоковићу и интонирање химне Србије

Чињеница да БХТ није емитовао додјељивање златне медаље Новаку Ђокавићу и интонирање химне "Боже правде" је брука и срамота, и још један директан показатељ и доказ да БХТ никако није телевизија свих у БиХ, већ искључиво само једног малог дијела Федерације БиХ, изјавио је за српски делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је истакао да ова брука и срамота иде на њихов образ, али ништа не може зауставити велико славље свих грађана Српске, свих грађана Србије, и велике већине свијета која је данас свједочила да је Новак Ђоковић најбољи спортиста свих времена икада на свијету.

- Очигледно је да на БХТ нису могли поднијети да чују химну "Боже правде", али ево, да им, и ми из Републике Српске, обећамо да ће у наредном периоду најљепшу химну 'Боже правде' слушати све чешће и чешће - нагласио је за Срну Ковачевић, који је и портпарол СНСД-а.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је злато на Олимпијским играма у Паризу, савладавши у финалном мечу Шпанца Карлоса Алкараза са 2:0 у сетовима (7:6, 7:6).

Олимпијско злато било је једино одличје које је недостајало Ђоковићу, рекордеру по броју гренд слем титула и по броју седмица проведених на првом мјесту АТП листе.

Након преноса тениског меча, БХТ није емитовала додјељивање олимпијског злата, него је програм настављењем емитовањем вијести.