latinica  ћирилица
04/08/2024 |  17:51 | Аутор: РТРС

Freshwave2024: Одржано за највеће издање фестивала до сада!

Наступима преко 100 извођача одржано дванаесто издање Freshwave Fестивала на бањалучкој тврђави Кастел. Камп се данас затвара. Фестивал окупио више десетина хиљада посјетилаца из више од 30 европских и свјестких земаља!
"Fresh wave" - Фото: Уступљена фотографија
"Fresh wave"Фото: Уступљена фотографија

Freshwave2024 jе овог љета на Кастелу од 1. до 3. августа окупио више десетина хиљада посјетилаца и преко стотину извођача.

Who See, Tsunami Flo, Z++, Hiljson Mendela, Grše, Vojko V. Adana Tvins, Konstantin Sibold, Rakon, Drunken Kong, Coeus i čuvene Devetke 999999999 били су хеадлајнери и кохеадланери овогодишњег издања Freshwave Фестивала и на енергетском таласу запљуснуо све незаборавним наступима и савршеним успоменама.

Наступима на шест фестивалских бина: LIVE, Main, Energy, Nirvana, Funk You, Camp stage и придруженој дневној Riverside бини у три дана окупили смо осим извођача и посјетиоце највећег музичког фестивала у БиХ из више од 30 свјетских и европских земаља.

Nezaboravno je bilo ovog ljeta i u festivalskom kampu uz bedeme Kastela na lijevoj obali Vrbasa od 31. jula, danas 4. avgusta zatvara se festivalski kamp i tim činom i zvanično će biti završen dvanaesti Freshwave!

Vojko V. постао је крунисани краљ фестивала са доживотном резидентуром, а премијерним наступима многобројних извођача Freshwave j

е поново показао сву своју снагу учвршћујући регионалну сцену, дајући извођачима у успону да подијеле бину са највећем свјестдким и регионалним звијездама на највећем фестивалу у БиХ!

Осим тога потврђен је статус фестивала као платформе за развој урбане културе у земљи и региону чиме се дефинитивно потврдио не само на мапу европских музичких фестивала већ и на листу догађаја од посебне друштвене вриједности.

Хвала свима који су са нама провели незаборавне тренутке на Фресхwаве2024, посјетиоцима, извођачима, партнерима, покровитељима, спонзорима, а наставак слиједи!