latinica  ћирилица
04/08/2024 |  16:21 ⇒ 19:25 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски атлетичари Шпановић, Вилагош и Бибић спремни за највише циљеве на ОИ (ВИДЕО)

Српски атлетичари Ивана Шпановић, Адриана Вилагош и Елзан Бибић изјавили су данас да су спремни да остваре највише циљеве на Олимпијским играма у Паризу.
Атлетичари Србије на Олимпијади (фото: ANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ nr) -
Атлетичари Србије на Олимпијади (фото: ANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ nr)

Ивана Шпановић ће се борити за злато у скоку у даљ.

- Идем на моје пете и последње ОИ, бићу најстарија даљашица у Паризу. Моја неостварена жеља је олимпијско злато, повреда је под контролом, а није упитно да ћу покушати све што могу да дођем до циља. Не желим да се вратим из Париза без осмјеха - рекла је 34-годишња Шпановић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" уочи пута у Француску.

Медијима се обратио и тренер Иване Шпановић, Горан Обрадовић.

- Амбиције никад нисмо скривали, па нећемо ни сад. Кренули смо на овај пут и свима је јасно да је циљ врх побједничког постоља. Питамо се и ми, али и наше противници, па ћемо видјети како то изгледа на лицу мјеста - изјавио је Обрадовић.

Атлетичарка Србије Адриана Вилагош (20) ће дебитовати на ОИ.

- Добила сам пуно савета, ово су моје прве Игре. Надам се да ћу остати фокусирана на себе и на циљеве, и да уживам у овоме. Трудим да не размишљам о притиску, мислим да је најбитније да ја урадим најбоље што могу, и надам се да ће бити довољно. Много смо тренирали, осећам се добро, тако да би требало још све да се склопи тамо да могу да урадим оно што сам планирала - рекла је Вилагош, која ће учествовати у Паризу у дисциплини бацање копља.

Српски атлетичар Елзан Бибић (25) је изјавио да му је први циљ да се пласира у финале ОИ у трци на 5.000 метара.

- Најважније је да здрав и спреман идем на ОИ. Конкуренција је изузетна, свјетски и олимпијски шампиони, али се надам да ћу остварити примарни циљ - улазак у финале, а послије је све могуће - истакао је Бибић.