latinica  ћирилица
04/08/2024 |  15:26 | Аутор: Независне

Ливно: Од посљедица утапања у језеру преминуо и други младић

Од посљедица утапања у језеру Мандек поред Ливна, данас је на Одјелу за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење СКБ Мостар преминуо осамнаестогодишњи Ј.М. из Ливна.
Хитна помоћ - Фото: РТРС
Хитна помоћФото: РТРС

Младић је изгубио битку за живот успркос силним напорима љекара Одјела за анестезију, реанимацију и интензивно лијечење, гдје је био хоспитализован од недјеље.

Иначе, његов старији брат А.М. (24) је од посљедица утапања преминуо у СКБ Мостар два дана након хоспитализације и борбе лијечника за његов живот, пишу Независне новине.

Подсјећамо, припадници ПП Ливно су у недјељу, 28. јуча, око 18.50 часова интервенисали на дојаву да се на језеру Мандек поред Ливна утапају двије мушке особе, за које се касније успоставило да су браћа.

Како је наведено, у језеро је први ушао осамнаестогодишњак, који се одмах почео утапати. Његов старији брат га је покушао спасити, али како су обојица били лоши пливачи, убрзо су нестали у језеру.

Други купачи из језера су извукли прво млађег брата, а мало касније и старијег.

Убрзо након тога су на мјесто догађаја изашли припадници ПУ Ливно и Хитне медицинске помоћи ДЗ Ливно те им пружили љекарску помоћ, односно реанимацију двојици младића.

Они су затим превезени у Жупанијску болницу у Ливно, гдје им је настављено пружање помоћи, те су затим упућени у СКБ Мостар на даљње лијечење, гдје су касније и преминули.