latinica  ћирилица
04/08/2024 |  14:40 ⇒ 17:03 | Аутор: sputniknews.com

Рјабков: Сат "судњег дана" показује још два минута до поноћи

Сат "судњег дана" који симболизује степен напетости у свијету у вези са нуклеарном пријетњом, показује да нас два минута дијеле до поноћи, саопштио је замјеник шефа руске диппломатије Сергеј Рјабков телевизији Русија 24.
Сергеј Рјабков (Фото: ЕPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Сергеј Рјабков (Фото: ЕPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

- Рекао бих да овај сат сада показује нешто мање од два минута до поноћи, али то не значи да је кретање казаљке на сату неповратно и да ће почети рат. Али морамо одговорно приступити ономе што се дешава - рекао је замјеник министра.

- Могу да кажем да је, на основу неких знакова, сигнал који је руска страна послала Вашингтону и, колико сам разумио, не само Вашингтону, већ и неким другим престоницама које контролише Вашингтон – стигао на те адресе. Избјегли смо нову спиралу ескалације - прокоментарисао је дипломата разговор шефова војних ресора Руске Федерације и Сједињених Држава.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су шеф руског Министарства одбране Андреј Белоусов и његов амерички колега Лојд Остин обавили телефонски разговор и размијенили мишљења о ситуацији око сукоба у Украјини.