latinica  ћирилица
03/08/2024 |  15:28 ⇒ 15:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркашице Србије поражене од Шпаније

Кошаркашице Србије поражене су од Шпаније 62:70 резултатом у мечу трећег кола групе А и тако су заузеле друго мјесто у групи, иза данашњих ривалки.
Србија - Шпанија (Фото: EPA/ALEX PLAVEVSKI) -
Србија - Шпанија (Фото: EPA/ALEX PLAVEVSKI)

Српкиње су и прије данашњег меча имале обезбијеђен пласман у четвртфинале, али су неочекивано слабом партијом дозволиле Шпанкињама да их савладају и обезбиједе себи лакши пут до медаље.

Послије прве, изједначене дионице, Шпанија је имала плус три - 16:13.

У другој дионици Шпанија је успејла да повећа предност и на полувријеме оде са плус девет - 37:28.

Српкиње нису поентирале шест минута у трећој дионици, па су Шпанкиње итишле на највећих плус 21 - 49:28.  Послије 30 минута игре било је 55:38.

У четвртој дионици изабранице Марине Маљковић су коначно заиграле боље, топиле су предност Шпанкиња, а 46 секунди пре краја пришле су на минус шест - 62:68, али није било времена за потпуни преокрет.

Шпанија је завршила као побједник групе А са три победе, Србија је друга са скором 2-1, а Кина трећа скором 1-2, пошто је раније данас декласирала посљедњепласирани и без побједе Порторико резултатом 80:58.

Србија, захваљујући одличном поен количнику (плус 17), има велике шансе да буде најбоља другопласирана селекција и тако избјегне побједнике група Б и Ц.