latinica  ћирилица
03/08/2024 |  13:18 ⇒ 13:18 | Аутор: СРНА

Милићевић: Хрватска једина земља у којој је некажњен злочин убијање дјеце

Хрватска је скоро три деценије послије геноцида над Србима у акцији "Олуја" једина земља у ЕУ и вјероватно у свијету у којој је убијање дјеце некажњен злочин, рекао је министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе с дијаспором Ђорђе Милићевић.
Документарни филм - Фото: РТРС
Документарни филмФото: РТРС

Милићевић је подсјетио да су хрватски пилоти масакрирали дјецу у колони на Петровачкој цести у збјегу пред хрватском војском и полицијом у акцији "Олуја".

Он је навео да за организовани погром Срба, који је тадашњи хрватски предсједник Фрањо Туђман спровео уз подршку НАТО савезника, до данас нико није одговарао.

Управо због таквог лицемерја свјетских моћника, Милићевић каже да српски народ мора бити јединствен и држати се заједно без обзира гдје живио.

Поводом 29 година од злочиначке акције "Олуја" и Милићевић је сагласан да је то било највеће етничко чишћење у Европи од 1945. године.

Указао је да Србија, предвођена Александром Вучићем, неће дозволити да се икада више понове "Олује" над српским народом и да ће бринути о својим сународницима гдје год живели у региону.

Он је, између осталог, истакао и Србија никада неће одустати од захтева да се казне одговорни за геноцид над Србима, саопштено је из Милићевићевог кабинета.