latinica  ћирилица
02/08/2024 |  18:50 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Додик: Ниједан амбасадор на свијету не понаша се као Марфи

Они који су јуче умрли, нису знали да предсједника САД не интересује шта се дешава у било ком дијелу свијета, само га интересује шта се дешава у Републици Српској, написао је предсједник Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је навео да је "замишљао да се предсједник САД свакодневно сусреће с важним глобалним питањима, али сада испаде да се најмоћнији човјек на свијету једино бави зградом УИО, расподjелом буџета Републике Српске, јавним набавкама, дипломом Себије и сличним 'горућим питањима'".

- Тако испада, ако је вјеровати О'Брајану, који је изјавио: "Амбасадор Марфи, као и сви амерички амбасадори, лични је представник предсједника Сједињених Америчких Држава". Ниједан амбасадор САД, ни у једној земљи на свијету, не понаша се као Марфи. Никада у историји дипломатије, ниједан амбасадор није се понашао као Марфи - рекао је Додик.

Додик је напоменуо да ће "ипак бити да Марфијево понашање нема никакве везе с предсједником САД".

- Ово је његов лични рат. За сваки случај, упутићу писмо Бијелој кући, да чујем како они гледају на то како Марфи представља предсједника САД - поручио је Додик.