latinica  ћирилица
02/08/2024 |  17:20 ⇒ 19:00 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић испратио Марија у пензију: Честитам му на невјероватној каријери

Најбољи тенисер свијета свих времена Новак Ђоковић поздравио је одлазак у пензију Ендија Марија.
Ђоковић и Мари (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN/илустрација) -
Ђоковић и Мари (Фото: EPA-EFE/ANDY RAIN/илустрација)

Ђоковић и Мари се познају још из јуниорских дана па су били велики ривали, али још већи пријатељи, а Ђоковић је имао посебну поруку за њега.

- Енди, сви смо се надали да овај моменат неће доћи, али ево га. Само хоћу да ти кажем честитам на невјероватној каријери. Много гренд слем пехара, прво мјесто на свијету, двије златне медаље, Дејвис куп. Стварно, урадио си све. Нјевероватно, честитам теби и твојој породици - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је рекао да се "враћају назад у вријеме и мисли да су њих двојица имали 11 када смо се први пут упознали на терену".

- Имали смо невјероватне мечеве, ривалство. Играли смо финала свих Гренд слемова, ти си донио Вимблдон Британији послије 77 године, нажалост против мене у финалу, али је то специјално, историјски моменат, који ја цијеним и захвалан сам што сам био дио тога. Можеш бити поносан на невјероватној издржљивости и борбеном духу и инспирацији коју си дао свима нама. Послије свих тешких момената које си прошао, операције, ограничења у покретима, наставио си и показивао си свима да нема пуштања и одустајања. "Кудос" за тебе и све најбоље теби и твојој породици и заслужио си најбољи могући опроштај. Ћао, ћао, мој пријатељу - поручио је Ђоковић.