latinica  ћирилица
02/08/2024 |  15:17 ⇒ 18:37 | Аутор: sputniknews.com

Вучевић дјеци с Космета: Хвала што живите на КиМ, док је тако биће и Србије на том простору (ФОТО)

Премијер Србије Милош Вучевић угостио је данас у Палати Србија ученике са Косова и Метохије и изразио захвалност што остају да живе на КиМ, јер, како је истакао, док год су тамо биће и Србије на том простору.
Вучевић угостио дјецу са КиМ (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg) -
Вучевић угостио дјецу са КиМ (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg)

Пријем је уприличен за дјецу из Основне школе "Лепосавић" из Лепосавића, Основне школе "Вук Караџић" из Сочанице и Основне школе "Стана Бачанин" из Лешка, која бораве у вишедневној посјети Београду.

Вучевић је рекао дјеци да нису гости већ да се налазе у Београду, свом једином главном граду.

- Не треба ви нама да захваљујете, ми вама треба да кажемо хвала, не само што сте данас овдје, већ прије свега тога што остајете и живите на Косову и Метохији. Докле год сте ви на Косову и Метохији дотле има Србије на КиМ. Без народа и без наше цркве нема ни државе - рекао је Вучевић.

Вучевић угостио дјецу са КиМ (Фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg)

Вучевић је навео да дјеца са КиМ нажалост не живе под истим условима у којима живе њихови другари у осталим дијеловима Србије, јер су рођени у периоду, како је рекао, несрећне ситуације на КиМ.

- Ви сте мали да разумијете све ствари које се дешавају, да имате много теже услове за одрастање - рекао је Вучевић.

Он је рекао да су не тако мале ствари урађене у општинама на КиМ из којих долазе дјеца, те да је помогнута обнова све три школе које похађају.

- Ако могу нешто да вас замолим, а то је да останете на КиМ. И желим вам да колико је то могуће имате безбрижно дјетињство, да обилазите остале дијелове Србије. Хвала на позиву, надам се да ћу се кад тад вратити на наше КиМ без обзира који посао да радим. Доћи ће све на своје мјесто, не може насиље довијека да траје - поручио је Вучевић дјеци.

Магдалена Вучинић, једна од ученица Основне школе "Вук Караџић" из Сочанице, захвалила је премијеру Србије у име својих другара на данашњем пријему и позвала њега и друге чланове Владе Србије да посјете КиМ.