latinica  ћирилица
02/08/2024 |  14:05 ⇒ 18:38 | Аутор: РТС

Топић: У ужасним сам боловима, даље учешће зависи од медицинских прогноза

Српска атлетичарка Ангелина Топић је послије пласмана у финале Олимпијских игара била видно потресена повредом зглоба, објаснивши да њено даље учешће зависи од медицинских прогноза.
Ангелина Топић (Фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN) -
Ангелина Топић (Фото: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN)

Дебитанткиња на Олимпијским играма доживјела је болну повреду зглоба приликом загријевања, што јој је знантно отежало борбу за пласман у финале.

- Док сам се загријавала, незгодно сам стала на сунђер и чула сам да је нешто пукло. Прво ништа нисам осетила, али при ходању ка трибинама сам видјела да не могу да ходам уопште. Ишли смо код доктора за завој, узела сам два бруфена. Првих 15 минута нисам могла да станем на ногу - рекла је након квалификација Ангелина Топић за РТС.

Прескочила је висину од 1,92 метра, али је стала на 1,95, што је испод квалификационе норме, али ће у финале као седма у својој квалификационој групи и 12. у генералном пласману.

- Мени је 1,92 дјеловало као два метра. Нисам осјећала као да је нешто што могу да прескочим са лакоћом. Убјеђивала сам се да ми није ништа, али изгледа да није тако. Прескочила сам 1,92 у трећем покушају, али за 1,95 нисам била сигурна. Није било могуће данас. Зависила сам од других, упала сам као седма, не знам како - истакла је Топићева.

Њено учешће у финалу зависи од одлуке доктора.

- Ово ми се никад није десило. У ужасним сам боловима. Покушаћу да се појавим. Знам да сам спремна, да имам то у ногама и у глави. Пробаћу, да видимо шта је - закључила је Топићева.

Финале је на програму у недјељу 4. августа од 19.55 часова на "Стадиону Француска" у Паризу.