latinica  ћирилица
02/08/2024 |  11:15 ⇒ 13:21 | Аутор: РТРС

Вишковић у Милићима: Српска гарантује Србима опстанак на вјековним огњиштима (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Милићима, на обиљежавању славе те општине, да Република Српска гарантује Србима опстанак на вјековним огњиштима, али и припадницима других народа да уживају сва права и слободе.
Вишковић у Милићима - Фото: РТРС
Вишковић у МилићимаФото: РТРС

Вишковић је истакао да то није случај када је ријеч о српском народу у Федерацији БиХ, због чега је позвао колеге у БиХ да учине веће напоре за изградњу безбједнијег, бољег и достојанственијег начина живота свих народа, јер БиХ има природна богатства која становницима могу омогући пристојан живот.

Премијер Српске је нагласио да је на подручју Подриња српски народ преживио страшна страдања, те да није случајно што се атакује на ово подручје које је копча између Српске и Србије.

- Нису успјели да нас униште, добили смо Републику Српску у којој уживамо слободу и безбједност коју дијелимо и са другима, па и са онима који су покушали да нас побију - рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да је важна и саборност Срба, без обзира на политичка размимоилажења.

Вишковић у Милићима (Фото: РТРС)

Честитајући становицима Милића славу општине - Светог пророка Илију, премијер Српске је рекао да ће Влада наставити да помаже изградњу и обнову храмова на подручју ове и осталих општина у Републици Српској.

- И данас сам дошао са прилогом за Црквену општину Милићи. Обезбиједили смо и новац за завршетак нове цркве у Власеници. Влада Српске помаже својим богомољама, али и оним у којима се не моли српски народ - навео је Вишковић.

Вишковић је становницима Милића пожелио да у здрављу, срећи и напретку дочекају и наредне славе општине.

Начелник општине Милићи Марко Савић рекао је да је ова локална заједница на историјском максимуму када је ријеч о реализацији инфраструктурних пројеката, с циљем да се обезбиједи квалитетан живот људи и њихов останак у Милићима, те истакао значај подршке Владе Републике Српске.

Савић је нагласио да се реализују бројни пројекти изградње путева, те санације јавних објеката.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, начелник општине Милићи Марко Савић, предсједник Скупштине општине Предраг Сушић и свештеник Љубиша Вујичић преломили су славски колач поводом Светог пророка Илије, општинске крсне славе.