latinica  ћирилица
02/08/2024 |  08:57 ⇒ 10:12 | Аутор: sputniknews.com

Инцидент на аеродрому у Скопљу: Због Вјосе Османи вађени пиштољи

Шеф обезбјеђења предсједника Скупштине Сјеверне Македоније Африма Гашија уперио је пиштољ у чело полицијском службенику који је на аеродрому у Скопљу затражио од предсједнице привремених институција у Приштини Вјосе Османи да отвори свој пртљаг.
Аеродром Скопље (Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI) -
Аеродром Скопље (Фото: EPA/GEORGI LICOVSKI)

Инцидент се догодио наочиглед свједока - путника и запослених на аеродрому, а реаговале су и дежурне полицијске патроле, преноси македонски 24 Инфо.

Османи је приликом повратка из Париза слетјела на аеродром у Скопљу, одакле је требало да настави пут Приштине. У складу са процедурама аеродрома, замољена је да отвори кофере.

Међутим, она је то одбила и, како наводи македонски медиј, дрско и непримјерено се обратила обезбјеђењу аеродрома.

Након што је одбила да отвори кофере, позвала је предсједника македонског Собрања Африма Гашија од којег је затражила помоћ да прође без прегледа пртљага, пише Косово онлајн.

Гаши је пристао да јој помогне и послао на аеродром припаднике свог обезбјеђења на челу са шефом, Сабедином Синанијем.

Синани и још неколико припадника Гашијевог обезбјеђења пред десетак путника, дрско и увредљиво су се обратили обезбјеђењу аеродрома и тражили да пусте Османијеву да прође контролу, преносе медији.

Међутим, након што су запослени одбили да пусте Османијеву, Синани је извадио пиштољ и уперио у чело полицијском службенику на аеродрому, пише 24 инфо.

Убрзо је неколико наоружаних полицијских јединица стигло пред ВИП улаз на аеродром и уперило оружје у Синанија. Послије краће драме, инцидент је окончан, без повријеђених.

Аеродром у Скопљу: Обавезни смо да провјеримо све путнике

Аеродром у Скопљу саопштио је поводом овог инцидента да имају законску обавезу да изврше безбједносну провјеру свих путника, пртљага и терета на летовима са Међународног аеродрома Скопље и аеродрома Свети Апостол Павле Охрид, укључујући и путнике који путују кроз ВИП салон.

Иако у реаговању Османијеву не помињу по имену, са аеродрома поручују да је Одјељење безбједности ТАВ Македоније, у оквиру својих надлежности, извршило стандардну безбједносну провјеру поменутог путника као и његовог пртљага на пункту, пише Репортери.нет.

Касно синоћ реаговао је и МСП у Приштини који је затражио званична појашњења од амбасаде Сјеверне Македоније поводом инцидента на скопском аеродрому.