latinica  ћирилица
01/08/2024 |  21:15 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Ђоковић у полуфиналу Олимпијских игара (ФОТО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Олимпијских игара у Паризу, пошто је у четвртфинбалу био бољи од Грка Стефаноса Циципаса.
Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

По сетовима је било 6:3, 7:6 (3).

Први сет је био одличан, играо је Ђоковић изванредно, а кулминација је дошла на сет лопту, када је мајсториски одиграо и заслужио овације препуног стадиона "Филип Шатрије".

Новак Ђоковић (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

У другом сету драма, Грк је повео 4:0, сви су мислили да је сет готво и да ће се играти трећи, али Новак је још једном показао зашто је најбољи тенбисер свих времена.Спасио је чак четири сет лопте и то на сервис Циципаса, и показао да га никада не треба отписати.

Два пута је и звао медицински тајм аут, због проблема са кољеном, све је издржао, вратио два брејка и у тај брејку дошао до велике побједе након нешто више од два сата игре.

Ђоковић у полуфиналу иде на Италијана Лоренца Мусетија, који је елиминисао актуленог олимпијског побједника Александра Зверева, са 2:0, идентичним резултатом у оба сета 7:5.

Полуфинале је осигурао и други тенисер свијета Карлос Алкараз, који је био бољи од Американца Тома Паула (6:3, 7:6), а тамо га чека домаћи тенисер Феликс Оже-Алијасим, који је у три сета савладао Каспера Руда (6:4, 6:7, 6:3).