latinica  ћирилица
01/08/2024 |  19:28 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Пожар у Тучепима проширио се у шуму на неприступачан терен

Пожар код Тучепа у Макарској проширио се у шуму, на терен који је непроходан, а ватрогасци наводе да ће бити потребно седам дана да се ватра на том подручју потпуно угаси.
Пожари у Хрватској - Фото: Уступљена фотографија
Пожари у ХрватскојФото: Уступљена фотографија

Шеф Добровољног ватрогасног друштва Тучепи Горан Бушелић рекао је да се ватра све више разбуктава и да су на терену два канадера.

- Контролишемо колико можемо. Ватра неће прећи у Тучепе, неће се више приближавати насељу. Сад све зависи од вјетра. Ако га не буде, биће добро - нагласио је Бушелић.

Шеф замјеника Добровољног ватрогасног друштва Тучепи Дамир Висковић изјавио је да је пожар у разбукталој фази и да ватра пријети Парку природе "Биоково", преносе хрватски медији.

- Горе су и стаје, стока и куће које треба да спасимо. Стигла је помоћ, припремићемо се вечерас да чувамо око пута да опет не пређе у Доње Тучепе - истакао је Висковић.

Он је рекао да има повријеђених ватрогасаца, али да су задобили лакше повреде.

У Тучепима је до сада изгорјело више стотина хектара траве, боровине и ниског растиња, преносе хрватски медији. Полиција је за изазивање пожара поднијела кривичну пријаву против локалног пчелара.