latinica  ћирилица
01/08/2024 |  13:34 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Додик: Руководство ТЕ Гацко да ријеши проблеме радника

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са помоћником директора Рудника и термоелектране "Гацко" Срђаном Миловићем о стању у општини Гацко и стању у електроенергетском систему.
Милорад Додик и Срђан Миловић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Срђан МиловићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је на друштвеној мрежи Икс навео да је истакао значај ове општине за Републику Српску и жељу за даљим просперитетом.

- Општини Гацко желим да има стабилан и несумњив развој и с тим у вези је ситуација око Термоелектране. Стање у Термоелектрани мора да буде јасно свим грађанима општине Гацко. Очекујем од руководства Термоелектране да на активан начин рјешава проблеме - нагласио је он.

Додик је рекао да му је јасно да радници имају одређене проблеме, али да разлоге за њих треба тражити у управи и руководству.

- Ја сам увијек на страни радника! Неприхватљиво је да се не врше плаћања доприноса и поред чињенице да је матично предузеће Требиње извршило претплату својих обавеза, и матично предузеће извршило је претплату за испоручену електричну енергију коју Термоелектрана није испоручила - навео је он.

Додик је рекао да је неприхватљиво да постоје проблеми с радницима и затражио да руководство то промптно ријеши.