latinica  ћирилица
01/08/2024 |  11:29 | Аутор: РТРС

Црногорска полиција: Нису тачне информације да је Ђукановићу пријећено атентатом

Нису тачне информације да се пријети бившем предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, наводи се у заједничком саопштењу Управе полиције и Агенције за националну безбједност (АНБ).
Мило Ђукановић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Мило Ђукановић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Подаци добијени у оквиру међународне сарадње указују да обавјештајне службе, односно обавјештајна заједница, истичу, нема инфомације да се у односу на ранијег предсједника државе припрема атентат.

- Везано за медијске наводе уочи и након одржавања сједнице Одбора за безбједност и одбрану на којој су саслушани директор Управе полиције Зоран Брђанин и директор Агенције за националну безбједност Борис Милић, а ради тачног информисања јавности, уз поштовање ограничења која се односе на заштиту тајних података, постоји потреба за овим саопштењем у циљу потпуног разјашњења чињенице, односно околности која је заокупила медијску пажњу - стоји у заједничком саопштењу црногорске полиције и тајне службе.

Истичу да подаци добијени у оквиру међународне сарадње Агенције за националну безбједност указују да стране објавештајне службе, односно обавјештајна заједница, није извор информације да се у односу на бившег предсједника Црне Горе припрема атентат, а као што је то било наведено у појединим медијима.

На основу тога произилази закључак да није тачна информација објављена у појединим медијима овим поводом, каже се у саопштењу.

- Управа полиције у оквиру међународне оперативне полицијске сарадње није добила поменуту информацију, односно таква информација није достављена Управи полиције у оквиру међународне оперативне полицијске сарадње. С тим у вези, информације да се пријети бившем предсједнику Црне Горе нису тачне - наводи се у саопштењу, пренијели су подгорички медији.